środa, 9 kwietnia 2014

dom bez kompromisów

Właściciel domu 10 lat myślał o jego budowie. Ruszył ale nie obyło się bez niespodzianek, błędów, łez i przekroczenia budżetu.
Dom otacza gęsta zabudowa dlatego architekt wkopując się pod poziom teremu zyskał dodatkową kondygnację. Piwnicę przykrywają dwie kondygnacje. Na pierwszej mocno przeszklona strefa dzienna.
Na piętrze pokoje do których prowadzi 7 metrowy korytarz całkowicie zadaszonym szklanym świetlikiem. Skromne wnętrza piętra kontrastują z podziemiem. Basen, siłownię, saunę, doświetlają również świetliki. Z matematyczną precyzją wykorzystano każdy cm przestrzeni działki. Właściciel nie był skłonny do żadnych kompromisów i dlatego budowa trwała długo.

Zdjęcia zdecydowanie nie oddają złożoności projektu.


Film na YouTube świetnie pokazuje jak należy projektować dopasowując się do działki i spełniając potrzeby inwestorów.
FILM



Zdjęcia ze strony : www.paularcherdesign.co.uk

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz